Örtmedicin och helhetsterapi

Mat -> Recept

Chili sin sufrimiento görs på en bas av en stor hackad, gul lök, 10 st tärnade skogschampinjoner och en halv påse Anammas färs som fräses samman i lite vegomargarin i ca 10 minuter. Tillsätt en änglamarks grönsaksbuljongtärning, ketchup, chilisås, ca 3 msk tomatpure, lite mushroom soya, ett paket krossade tomater, två paket vita bönor med spad, en liten burk majskorn med spad och valfri mängd pressade vitlöksklyftor samt lite öl av någon valfri ljus, mild sort. Ca 1 dl av ölen. Låt detta koka ihop på låg värme och rör försiktigt då och då. Bönorna lägger sig gärna i botten.

Smaka av med ev mer buljongtärning, tomatpure och salt samt krydda med lite vitpeppar, cayennepeppar, milda chiliflakes, lite grillkrydda samt mycket chilipulver och låt småputtra ytterligare en stund. Tillsätt ev mer öl för en lagom konsistens. Mot slutet ska det i en halv tärnad gul paprika och sedan ska denna bara bli precis mjuk. Tillsätt då ett stort knippe hackad kruspersilja. Färdigt! Servera med grönsallad och vitlöksbröd.

Det brukar går åt mkt dricka ;) Kall öl är väldigt gott till chilin. Jag har en halv vitlök i min och rätt mkt cayenne och chilipulver. Den blir nästan än godare att värma dag 2, när smakerna fått stå å dra riktigt i kylen över natten.
Chili sin sufrimiento görs på en bas av en stor hackad, gul lök, 10 st tärnade skogschampinjoner och en halv påse Anammas färs som fräses samman i lite vegomargarin i ca 10 minuter. Tillsätt en änglamarks grönsaksbuljongtärning, ketchup, chilisås, ca 3 msk tomatpure, lite mushroom soya, ett paket krossade tomater, två paket vita bönor med spad, en liten burk majskorn med spad och valfri mängd pressade vitlöksklyftor samt lite öl av någon valfri ljus, mild sort. Ca 1 dl av ölen. Låt detta koka ihop på låg värme och rör försiktigt då och då. Bönorna lägger sig gärna i botten.

Smaka av med ev mer buljongtärning, tomatpure och salt samt krydda med lite vitpeppar, cayennepeppar, milda chiliflakes, lite grillkrydda samt mycket chilipulver och låt småputtra ytterligare en stund. Tillsätt ev mer öl för en lagom konsistens. Mot slutet ska det i en halv tärnad gul paprika och sedan ska denna bara bli precis mjuk. Tillsätt då ett stort knippe hackad kruspersilja. Färdigt! Servera med grönsallad och vitlöksbröd.

Det brukar går åt mkt dricka ;) Kall öl är väldigt gott till chilin. Jag har en halv vitlök i min och rätt mkt cayenne och chilipulver. Den blir nästan än godare att värma dag 2, när smakerna fått stå å dra riktigt i kylen över natten.

 

 

Sötsur smoothie >>

Rejuvelac >>

Juicer >>

 

****************************************************************************************************************************************************

Rödbetsbiffar

3 rödbetor...
2 potatisar eller
1 burk kidneybönor
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk potatismjöl
Örtsalt
Nymald svartpeppar
Olivolja

Riv ingredienserna och lägg i matberedare. Mixa. Lägg ett bakplåtspapper på ugnsplåt, klicka ut till valfri storlek på biffarna. Häll lite olivolja och klicka ut kokosfett på pappret. Grädda i 175 grader i 20 min, vänd på biffarna efter halva tiden.

 

 

Vaniljbullar

Vaniljbullar med extra allt!
• Istället för komjölk i degen hade jag Carlshamns havregrädde med 15% fetthalt. • Carlshamns mjölkfria margarin + lite rapsolja + lite salt istället för smör. ... • Fyllningen -som jag INTE snålade med- är gjord med samma margarin som ovan + socker + vaniljessens +  mandelmassa (de smakar inte mandelmassa dock om man nu blev orolig).
• istället för ägg penslade jag bullarna med ljus sirap upplöst i lite vatten som jag haft ett par droppar vaniljessens i och strösslade med rårörsocker. Det karamelliserades i ugnen och ytan blev som vaniljknäck!
De blev så där härligt saftiga, smetiga och "smöriga". Sitter här och stirrar rakt ut i luften efter två bullar. koma..