Örtmedicin och helhetsterapi

Att leva, verka och skapa i sin kraft

 Vi är många som har förstått att våra tankar och känslor har en stor påverkan på det vi får vara med om, vad vi upplever, vad vi drar till och vad vi inte drar till oss.

 Just ja, LOA -Lagen om attraktion.

 Den verkar i våra liv hela tiden, varken vi är medvetna om det eller inte och varken vi vill det eller inte.

 Å ena sidan är det väldigt enkelt, vi väljer vad vi ska tänka och fokusera på och kan på så sätt bjuda in vad vi vill i våra liv.

 Å andra sidan är våra tankar och känslor komplexa.

Vi kanske har en tanke (med tillhörande känsla) som säjer ”Japp, jag är fullkomligt redo att äntligen dra till mig mitt drömjobb” (...min drömpartner”, ”...en betydlig bättre ekonomi” , ”...ett sundare förhållande till mat och motion” eller vad vi nu kan tänkas önska oss)

Å andra sidan kan vi ha tankar (med tillhörande känsla) som säjer ”Det där är jag inte redo för”, ”Det där kommer jag aldrig klara av”, ”Jag är dömd att misslyckas på just det planet i livet” eller ”Det där klarar jag aldrig”

 Så hur ska man hantera detta?

Dels kan vi träna på att fokusera på de tankar vi vill ha

Dels behöver vi arbeta med våra känslor (för känslan är minst lika skapande som tanken)

 Ett av andra bra sätt att tillåta och bekräfta hela komplexet, men att ändå styra manifestationerna i rätt riktning är att tänka/affirmera ”Det är möjligt för mig att.....”

Det är visserligen starkare att affirmera ”Jag drar nu till mig....”, men sådana tankar lockar direkt eller efter ett tag ofta till sig den negativa motsvarigheten, ex ”Det har aldrig fungerat för mig att dra till mig detta förut, varför skulle det göra det nu?”

Vi måste ibland jobba med den sk ”Negativa motsvarigheten”. Vad säjer den, vad vill den? Vad fyller den för syfte? Men samtidigt kan vi lätta på de inre konflikterna, öppna upp broar och möjlighet till förändring i positiv riktning genom att använda frasen ”Det är högst  möjligt för mig att.....” eller ”Det skulle mycket väl kunna vara så att jag nu.....”

 Sådant och mycket mer jobbar vi  fokuserat på under 8-veckors i kursen ”Att leva, verka och skapa i sin kraft”>>